FAQ

MIKÄ ON AINEJÄRJESTÖ?

Ainejärjestö on yhden tai useamman pääaineen opiskelijoiden yhdistys. Liittymällä omaan ainejärjestöösi varmistat saavasi opiskelijoiden edunvalvonnan tueksesi opiskeluihin liittyvissä asioissa. Ainejärjestöt järjestävät myös opintojen ohella tapahtuvaa vapaa-ajan toimintaa, joten liittyminen kannattaa aina. Phenomenaan liittymisen ohjeet löydät täältä.

MIKÄ ON TIEDEKUNTA?

Olet tullut opiskelemaan kasvatustieteelliseen tiedekuntaan, joka on yksi Helsingin yliopiston 11 tiedekunnasta. Jokainen tiedekunta keskittyy oman tieteenalansa tai tieteenalojensa tutkimukseen ja opetukseen.

MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN TAPAHTUU?

Phenomena järjestää monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden! Olemme mukana heti orientaatioviikoilla mm. Suokkiseikkailussa ja myöhemmin syksyllä Conduksen fuksiaisissa. Järjestämme syksyisin legendaarisen livemusiikkitapahtuma Beats on the boat:in ja teemme sisarjärjestö Peducan kanssa yhdessä Annankadun approt. Phenomena ja kasvatuspsykologian henkilökunta järjestävät Yhteisöillan neljä kertaa vuodessa, jolloin kaikki kasvatuspsykologian nykyiset opiskelijat, alumnit ja henkilökunta pääsevät yhdessä viettämään aikaa. Phenomena tulee siis tutuksi jo heti fuksisyksyn aikana!

MITEN PÄÄSEE MUKAAN PHENOMENAN TOIMINTAAN?

Phenomenan toimintaan pääsee helposti mukaan! Hallitus valitaan joka syksy kalenterivuodeksi kerrallaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Jokainen Phenomenan jäsen on oikeutettu äänestämään kokouksissa ja asettumaan ehdolle hallituksen jäseneksi. Toiminnassa mukana oleminen ei kuitenkaan vaadi hallituksen jäsenyyttä, vaan halutessaan voi liittyä toimihenkilöksi tekemään vain yhtä mielenkiintoista projektia, esimerkiksi tapahtumaa. Toimihenkilöksi voi liittyä milloin vain yhdistyksen kokouksessa.

MISTÄ JA MILLOIN SAAN HAALARIT?

Jokainen ainejärjestö huolehtii omien haalareiden hankinnasta ja usein fuksit ovat itse vastuussa sponsoreiden hankinnasta ja haalareiden tilaamisesta. Yleensä haalarit saadaan loppusyksystä tai alkukeväästä. Lisää kannattaa kysyä tuutoreilta ja ainejärjestösi hallitukselta.

ONKO PHENOMENALLA SÄHKÖPOSTILISTA?

Phenomenalla on sähköpostilista, johon kannattaa ehdottomasti liittyä heti opintojen alussa. Listalla saa tietoa mielenkiintoisista tapahtumista, työtarjouksista ja kuulee myös Phenomena ry:n kuukauden kohokohdista. Ohjeet sähköpostilistalle liittymisestä löydät täältä.